CO-certificering voor de ZZP’er en MKB-installateur
GECertificEERD WERKEN:
sluit je nU aan bij CO-keur

Als vakman zit je vast niet te wachten op het administratieve werk door de Gasketelwet. Toch moet het vóór 1 januari 2023 geregeld zijn.
Een certificeringstraject voor je bedrijf via een certificatie-instelling kost een heleboel tijd en geld. Ook moet je zélf een uitgebreid kwaliteitssysteem opzetten. Kan dat niet makkelijker en sneller? Absoluut!

Deelname CO-keur

Meld je aan bij CO-keur.
Laat ons je kwalificaties en meetapparatuur zien. Goedgekeurd? Dan kan je onder ons certificaat werken.

Regelwerk wordt gedaan

Jij mag achterover leunen.
CO-keur regelt o.a. interne audits en administratief werk zoals het maken van een kwaliteitshandboek.

App voor metingen

Leg alle verplichte controles vast in onze app. Je voldoet dan aan de BRL 6000-25. Je werk wordt automatisch afgemeld op de juiste wijze.

Géén dure adviseurs en audits. Het kwaliteitshandboek verzorgen wij.

CO-keur is zélf gecertificeerd en voldoet aan de BRL 6000-25. Word je deelnemer? Dan kan je ‘meeliften’ op ons CO-certificaat door een deelnemersovereenkomst te tekenen. Na aanmelding regelen wij het complete certificeringstraject voor je bedrijf. Je betaalt een paar euro per afmelding. Voeg je dit kleine bedrag toe op de factuur aan de klant? Dan kost het jou geen cent.

Een deelname aan CO-keur is dus hét simpelste alternatief voor ingewikkelde en tijdrovende certificeringstrajecten. Jij doet waar je goed in bent: je vak uitoefenen. En CO-keur regelt je verplichte CO-certificaat met alles wat erbij komt kijken. Superhandig!

De CO-certificering via CO-keur is bijna beschikbaar

Wil jij een mailtje ontvangen als we open gaan voor aanmeldingen?
Laat dan je contactgegevens achter.

CO-certificatie via CO-keur klinkt handig!

Veelgestelde vragen over CO-keur

Vóór 1 januari 2023 moet je een wettelijk CO-certificaat op zak hebben voor het installeren, repareren, onderhouden en in werking stellen van cv-ketels, geisers en gashaarden. Regel je dit niet op tijd? Dan riskeer je een boete. Dus we leggen graag uit hoe je door deelname aan CO-keur alles snel regelt voor jouw bedrijf.

Wat kost de CO-certificering?

Deelnemer worden kost niets! Na ondertekening van de deelnemersovereenkomst ontvang je een welkomstpakket en een instructie om de CO-keur App te activeren. Daarmee bespaar je dus duizenden euro’s per jaar, omdat je geen adviseurs en audits hoeft te betalen. Ook scheelt het je ontzettend veel werkuren. Je hoeft géén kwaliteitshandboek in te vullen en jaarlijks te updaten. Dat verzorgt CO-keur voor je.

Hoeveel betaal ik per checklist?

Voor het gebruik van de checklists in de CO-keur app heb je credits nodig. Deze credits kan je uitsluitend via de app aanschaffen en afrekenen met iDeal. Checklists voor onderhoud en reparatie van een gasverbrandingstoestel kosten 1 credit per stuk. Een checklist voor een nieuwe installatie kost 2 credits. Voor credits zie onderstaande staffelprijzen.

Geeft CO-keur zelf certificaten uit?

Nee, CO-keur stelt zelf geen CO-certificaten op. We zijn een koepelorganisatie voor bedrijven en zzp’ers die met cv-ketels, geisers en gashaarden werken. CO-keur is zélf gecertificeerd en voldoet aan de BRL 6000-25. Onze deelnemers kunnen ‘meeliften’ op ons CO-certificaat. Daarvoor moet je een deelnemersovereenkomst tekenen, aan de toelatingseisen voldoen én onze app gebruiken tijdens het werk.

Wat zijn de toelatingseisen?

CO-keur werkt uitsluitend samen met vakmensen. Alleen de VP mag de wettelijke verplichte metingen uitvoeren en registreren. Wij vragen bij aanmelding naar je VP kwalificatie. Ook moet je aantonen dat je beschikt over de juiste meetapparatuur én dat je deze jaarlijks kalibreert. Is dit op orde? Dan ben je van harte welkom bij CO-keur.

Hoe snel regelen jullie mijn CO-certificering? 

Razendsnel! Meld je aan bij CO-keur, installeer de app en vul de benodigde basisgegevens in. Dan nemen wij het regelwerk van je over. Zijn je kwalificaties en meetapparatuur goedgekeurd? Dan ben je CO-keur deelnemer in een mum van tijd.

Maar let op: stel je aanmelding niet te lang uit. We verwachten dat het vanaf september 2022 ontzettend druk wordt met aanmeldingen. Vanaf dat moment kunnen we de supersnelle afhandeling niet meer garanderen. Meld je dus op tijd aan, zodat je zeker bent van CO-certificering voor de deadline van 1 januari 2023.

Heb ik als klein bedrijf of zzp’er een eigen bedrijfscertificering nodig? Nee!

Het is een misverstand dat elk bedrijf en elke zzp’er zelf een certificeringstraject moet doorlopen bij een certificatie-instelling zoals SKG-IKOB, KIWA en Dekra. Je kan ook je CO-certificaat regelen via een koepelorganisatie zoals CO-keur. Dit is een snellere en makkelijkere methode. Zeker voor kleine bedrijven en zzp’ers, omdat je geen waardevolle tijd verliest met administratieve zaken. Je kan gewoon lekker doorwerken!

Hoe werkt de app?

Werk je aan een cv-ketel? Dan moet je vanaf 1 januari 2023 aantonen dat je alle verplichte controles hebt gedaan. Gebruik hiervoor de app van CO-keur, zodat je werkt volgens de BRL 6000-25 eisen. In de app leg je alle kwaliteitsregistraties en metingen vast. Deze worden automatisch op de juiste manier afgemeld. Steekproefsgewijs controleren wij of alle controles netjes worden vastgelegd. Zo houden we de kwaliteit hoog.

Wanneer kan ik mij aanmelden voor de certificering?

Alles staat klaar! In februari testen we met zo’n 30 bedrijven nog eenmaal grondig de CO-keur app. Daarna wordt de app beschikbaar voor alle bedrijven en zzp’ers die deelnemer worden van CO-keur.

Tarieven credits
CO-keur 2022

Voor het gebruik van de checklists in de CO-keur app heb je credits nodig. Deze credits kan je uitsluitend via de app aanschaffen en afrekenen met iDeal. Checklists voor onderhoud en reparatie van een gasverbrandingstoestel kosten 1 credit per stuk. Een checklist voor een nieuwe installatie kost 2 credits.

  

Prijs per credit

incl. keuringsstickers
 • 25 credits - € 8,50
 • 50 credits - € 8,00
 • 100 credits - € 7,50
 • 1.000 credits - € 7,00
 • 10.000+ credits - € 6,50

Tarieven credits
CO-keur 2022

Voor het gebruik van de checklists in de CO-keur app heb je credits nodig. Deze credits kan je uitsluitend via de app aanschaffen en afrekenen met iDeal. Checklists voor onderhoud en reparatie van een gasverbrandingstoestel kosten 1 credit per stuk. Een checklist voor een nieuwe installatie kost 2 credits.

15% kortingsregeling voor leden van Techniek Nederland

 
 

Prijs per credit

incl. keuringsstickers
 • 25 credits - € 8,50
 • 50 credits - € 8,00
 • 100 credits - € 7,50
 • 1.000 credits - € 7,00
 • 10.000+ credits - € 6,50

Staffel met 15% Kortingsregeling
voor leden van Techniek Nederland

Prijs per credit

incl. keuringsstickers
 • 25 credits - € 7,23
 • 50 credits - € 6,80
 • 100 credits - € 6,38
 • 1.000 credits - € 5,95
 • 10.000+ credits - € 5,53

Interesse om deel te nemen aan CO-keur?

Vul dan het formulier in op deze webpagina. Dan houden we je op de hoogte en krijg je bericht wanneer je het regelwerk kan uitbesteden aan ons.